Baguette med mozzarella och grillad paprika

Att rosta paprikorna först tar fram deras smak. Kombinationen med mozzarellan gör att de snabbt försvinner ur utflyktskorgen...

Du behöver

Grillade paprikor

  • 2 paprikor, röda eller gula
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt

Fyllning

  • 4 baguetter (se recept i menyn till vänster)
  • 3 msk olivolja
  • 250 g mozzarella (2 pkt)
  • 20 st oliver
  • 10 st cocktailtomater
  • några basilikablad

Gör så här:

Börja med att grilla paprikorna. Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka vitlöksklyftan. Kärna ur paprikorna och halvera dem. Blanda samman vitlök, lite salt och olja och vänd paprikorna i blandningen i en ugnsfast form. Låt grillas i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Om skalen blir mycket svarta kan man dra av dem.

 

Dela baguetterna på längden. Pensla olivolja på insidan. Skär mozzarellaosten i skivor. Kärna ur och halvera oliverna. Skiva cocktailtomaterna. Strimla paprikorna och fördela dem i baguetterna, varvat med mozzarella, tomater och oliver. Stick ner några basilikablad här och där.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Smulpaj

Rabarberpaj med mandeltäcke

Första rabarberpajen för säsongen är den allra godaste. Smaksätt med citron!

smulpaj.se

Scones

Pizzascones

Sugen på hemlagad pizza?

Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka.

scones.se


Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

Det finns trots allt något mer än lingon och äpplen att koka sylt och mos av nu på hösten. Päronen har inte äpplenas hållbarhet men kokta till marmelad tillsammans med tranbär kan de stå på hyllan mycket längre. Tranbärens syrliga smak gör sig förresten bra till mycket, exempelvis för att sätta piff på små tranbärskakor tillsammans med lime. Fast rönnbären är mycket enklare att hitta och blir också vackra som marmelad eller gelé i burkar i långa rader ända fram till jul!

 kokasylt.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Helgkyckling

Lättlagad kyckling. Filéer i ugn, fyllda med smakrik korv…Lätt nog för vardagen – gott nog för helgen!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...