Baguette med mozzarella och grillad paprika

Att rosta paprikorna först tar fram deras smak. Kombinationen med mozzarellan gör att de snabbt försvinner ur utflyktskorgen...

Du behöver

Grillade paprikor

  • 2 paprikor, röda eller gula
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt

Fyllning

  • 4 baguetter (se recept i menyn till vänster)
  • 3 msk olivolja
  • 250 g mozzarella (2 pkt)
  • 20 st oliver
  • 10 st cocktailtomater
  • några basilikablad

Gör så här:

Börja med att grilla paprikorna. Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka vitlöksklyftan. Kärna ur paprikorna och halvera dem. Blanda samman vitlök, lite salt och olja och vänd paprikorna i blandningen i en ugnsfast form. Låt grillas i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Om skalen blir mycket svarta kan man dra av dem.

 

Dela baguetterna på längden. Pensla olivolja på insidan. Skär mozzarellaosten i skivor. Kärna ur och halvera oliverna. Skiva cocktailtomaterna. Strimla paprikorna och fördela dem i baguetterna, varvat med mozzarella, tomater och oliver. Stick ner några basilikablad här och där.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Scones

Ost- och olivscones

Ost- och olivscones blir en matig fika! Eller ett gott tilltugg till salladen.

scones.se

Gratänger

Värmande och matiga potatisgratänger

Enkel vardagsmat eller lyxigt tillbehör till helgsteken? En klassisk gratäng med potatis som bas är båda delar!

gratäng.se


Mors dag

Klassiska kakor till Mors dag

På söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm.

Mamma föredrar nog hemgjorda bakverk framför vilken present som helst, inte sant? På faten dukar vi med drömtårta eller en lyxigare rulltårta med romrussin. Små knapriga mandelskorpor varierar och ligger fint bredvid kaffekoppen. Svårare än så behöver det inte vara! Tycker morsan det blir för sötsliskigt? Satsa på en kaffegök, eller för all del irish coffee.

 bakakaka.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...