Baguette med mozzarella och grillad paprika

Att rosta paprikorna först tar fram deras smak. Kombinationen med mozzarellan gör att de snabbt försvinner ur utflyktskorgen...

Du behöver

Grillade paprikor

  • 2 paprikor, röda eller gula
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt

Fyllning

  • 4 baguetter (se recept i menyn till vänster)
  • 3 msk olivolja
  • 250 g mozzarella (2 pkt)
  • 20 st oliver
  • 10 st cocktailtomater
  • några basilikablad

Gör så här:

Börja med att grilla paprikorna. Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka vitlöksklyftan. Kärna ur paprikorna och halvera dem. Blanda samman vitlök, lite salt och olja och vänd paprikorna i blandningen i en ugnsfast form. Låt grillas i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Om skalen blir mycket svarta kan man dra av dem.

 

Dela baguetterna på längden. Pensla olivolja på insidan. Skär mozzarellaosten i skivor. Kärna ur och halvera oliverna. Skiva cocktailtomaterna. Strimla paprikorna och fördela dem i baguetterna, varvat med mozzarella, tomater och oliver. Stick ner några basilikablad här och där.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Midsommar

Jordgubbar och choklad i godaste midsommarkakan!

Ingen midsommar utan gubbar! Vi förnyar kvällen med en somrig jordgubbcheesecake med daim och massor av krossad choklad!

Matjessill, färskpotatis och västerbottenostpaj … Visst är det klassiker till midsommar. Men utan jordgubbar blir det ändå ingen riktigt midsommarafton!
Ändå kan det vara gott att variera traditionerna lite och prova några nya recept på gubbar. Räknar du med många gäster eller serverar buffé kan det passa med flera jordgubbsrätter på dessertbordet.
Klassisk jordgubbstårta passar alltid, gärna i långpannan om det är många gäster. (Är det bråttom kan du sno ihop en snabb-jordgubbstårta, eller en enkel jordgubbsdessert istället!)
Annars passar en riktigt god jordgubbscheesecake perfekt efter den salta midsommarmaten. Vi som älskar choklad väljer en nykomponerad sommarcheesecake med daim, choklad och jordgubbar!
Riktigt god midsommar önskar pepparochsalt.se!

 midsommarrecept.se

Viltskav

Vildare matlagning

I frysdisken finns flera sorters viltskav att välja på. Låt viltsmaken komma fram eller tämj den - prova renskav med äpple!

viltskav.se

Helgmenyn

Tacksam ugnsrätt

Aubergine trivs i ugnen! Gratinerade passar de perfekt för egen kryddning.

helgmenyn.se


Brödrecept

Mera matbröd!

Vi är många som äter mycket bröd, så varför inte välja gott bröd? Baka ett syrat fullkornsbröd!

Pepparochsalt älskar bra matbröd, samtidigt som vi är säkra på att bra bröd inte måste vara svårt att lyckas med. Prova några nya brödrecept. Kanske ett gott syrat fullkornsbröd som inte bara är gott utan dessutom nyttigt och fullt med fibrer?

Eller baka en annan favorit bland bröden, dinkelbröd. Dinkel, vetesorten som stått sig genom tiden och ger underbart smakrika bröd, är allt annat än svårbakad.

Känns brödbaket som ett måste? Prova ett enkelt grahamsbröd så slipper du krångla till det!

 hembakatbrod.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Kanelkalas

Kanelbulle och mjölk, tack! Här en variant på vår allra mest älskade bulle, med äppelmos!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...