Bars med frön, russin och kokos

Små energiknippen, lätta att ta med när du bäst behöver dem.

Du behöver

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1/2 dl honung
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl russin
  • 1 dl solrosfrön
  • ev. 50 g mörk choklad

Gör så här:

12 st.

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och vispa ner ägg och honung. Blanda ner de övriga ingredienserna tills de bildar en smet. Forma till tolv stycken tumstjocka stavar och grädda på plåt klädd med bakplåtspapper i cirka 15 minuter tills de fått fin färg.

Doppa gärna dina bars i smält mörk choklad när de svalnat. Slå in dem i smörpapper och ta med på picknicken eller i handväskan, så har du alltid en dos energi tillgänglig när du bäst behöver den.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av osignerat
19 februari 2012

Om man gör 12 st. Vad blir det för kcal mängd per bit då?

Kommentar av SMLJ
17 mars 2011

Jättegott! Trodde de skulle bli lite torra och tråkiga, men inte då. Har inte doppat de i choklad, men det verkar ännu godare :)

Kommentar av Zzz
6 mars 2011

verkar gott

Kommentar av Therese, Avesta
6 mars 2011

hur länge håller dom sig fräscha och ska man ha dom i kylen i små "fryspåsar" eller hur ska man förvara dom på bästa sätt ?

tack för en bra sida :))

Redaktionens kommentar

Själv förvarar jag dem i en tättslutande burk i rumstemperatur, men de har aldrig fått vara ifred så länge att jag vet hur länge de håller sig fina.


Vintersoppor

Soppan som värmer i vintermörkret!

Vegetariska soppor är klimatbra, billigt och supergott! Prova en krämig jordärtskockssoppa som enkel festmat.

Soppor är smart mat. Värmande i vintermörkret, lättlagade och enkla att ha färdiga om tiden inte räcker till. Med bröd eller krutonger är kvällsmaten färdig. Och en god soppa med nybakat bröd är också riktigt festmat. Lagar du soppa på råvaror i säsong får du dessutom miljö-bra mat. Och billig!
Därför slår vi gärna ett slag för rotfrukter och lagar potatissoppa, morotssoppa eller rödbetssoppa. Enkla recept med få ingredienser som ändå mättar och har massor av smak. Eller kanske en mustig rotfruktssoppa med fänkål?
Vår senaste favorit är ett nytt recept på jordärtskockssoppa. Smakrik och krämig blir den en perfekt helgrätt eller förrätt. Förförsikt gott, klokt billigt och sjukt lyxigt!

 sopprecept.se

Höstlov

Baka på höstlovet

Höstlovet blåser in över oss. Kura inne och baka! Ögongodis är en Halloween-vänlig variant av chokladbollar som passar bra att baka tillsammans.

halloweenrecept.se


Efterrätter

Saffrans- pannkaka

Finns det en godare efterrätt än saffranspannkaka?

Gyllengul, serverad på klassiskt vis med vispgrädde och salmbärssylt - saffranspannkakan är en riktig, gotländsk läckerhet!

Men kakan är inte svår att lyckas med hemma i köket. Tvärtom är den en lättlagad efterätt som går fint att laga till många.

Prova ett recept på saffranspannkaka i långpanna till helgen! Och skulle du sakna salmbärssylt i skafferiet så prova med björnbär eller hjortron. Succén är given!

Trevlig helg!

 efterratter.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...