Bars med frön, russin och kokos

Små energiknippen, lätta att ta med när du bäst behöver dem.

Du behöver

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1/2 dl honung
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl russin
  • 1 dl solrosfrön
  • ev. 50 g mörk choklad

Gör så här:

12 st.

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och vispa ner ägg och honung. Blanda ner de övriga ingredienserna tills de bildar en smet. Forma till tolv stycken tumstjocka stavar och grädda på plåt klädd med bakplåtspapper i cirka 15 minuter tills de fått fin färg.

Doppa gärna dina bars i smält mörk choklad när de svalnat. Slå in dem i smörpapper och ta med på picknicken eller i handväskan, så har du alltid en dos energi tillgänglig när du bäst behöver den.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av osignerat
19 februari 2012

Om man gör 12 st. Vad blir det för kcal mängd per bit då?

Kommentar av SMLJ
17 mars 2011

Jättegott! Trodde de skulle bli lite torra och tråkiga, men inte då. Har inte doppat de i choklad, men det verkar ännu godare :)

Kommentar av Zzz
6 mars 2011

verkar gott

Kommentar av Therese, Avesta
6 mars 2011

hur länge håller dom sig fräscha och ska man ha dom i kylen i små "fryspåsar" eller hur ska man förvara dom på bästa sätt ?

tack för en bra sida :))

Redaktionens kommentar

Själv förvarar jag dem i en tättslutande burk i rumstemperatur, men de har aldrig fått vara ifred så länge att jag vet hur länge de håller sig fina.


Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Omelett

Säg omelett!

Vad sägs om snabbmat till helgen? Skippa hamburgaren och laga en mättande omelett!

omelettrecept.se

Mjölkfritt

Smakfullt mjölkfritt

Huvudrätt, dessert eller bakverk? Det finns många mjölkfria alternativ. Prova en uppfriskande citronsorbet till efterrätt!

mjölkfriarecept.se


Lyxig risotto

Krämig räkrisotto

En krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto!

Vägen till en lyckad risotto är att späda den med lite buljong i taget medan den koka samman. Den får aldrig koka torrt! Tänker du bara på det är det lätt att lyckas med både svamprisotto, saffransrisotto och risotto med salami. Eller varför inte risotto med fänkål och ruccola eller paprika och timjan?
Risotto med räkor är ett lätt sätt att ordna festmat. Vill du höja smaken ytterligare ett steg utgår du från hela räkor och kokar en fond av skalen som du sedan använder till risotton. Riktigt gott och väldigt lätt att lyckas med!

 risotto.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...