Bars med frön, russin och kokos

Små energiknippen, lätta att ta med när du bäst behöver dem.

Du behöver

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1/2 dl honung
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl russin
  • 1 dl solrosfrön
  • ev. 50 g mörk choklad

Gör så här:

12 st.

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och vispa ner ägg och honung. Blanda ner de övriga ingredienserna tills de bildar en smet. Forma till tolv stycken tumstjocka stavar och grädda på plåt klädd med bakplåtspapper i cirka 15 minuter tills de fått fin färg.

Doppa gärna dina bars i smält mörk choklad när de svalnat. Slå in dem i smörpapper och ta med på picknicken eller i handväskan, så har du alltid en dos energi tillgänglig när du bäst behöver den.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av osignerat
19 februari 2012

Om man gör 12 st. Vad blir det för kcal mängd per bit då?

Kommentar av SMLJ
17 mars 2011

Jättegott! Trodde de skulle bli lite torra och tråkiga, men inte då. Har inte doppat de i choklad, men det verkar ännu godare :)

Kommentar av Zzz
6 mars 2011

verkar gott

Kommentar av Therese, Avesta
6 mars 2011

hur länge håller dom sig fräscha och ska man ha dom i kylen i små "fryspåsar" eller hur ska man förvara dom på bästa sätt ?

tack för en bra sida :))

Redaktionens kommentar

Själv förvarar jag dem i en tättslutande burk i rumstemperatur, men de har aldrig fått vara ifred så länge att jag vet hur länge de håller sig fina.


Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Baka med äpplen

Äppellängd med honung!

Äpplen passar till mer än paj eller mos. Prova vetelängd med honung och mandel!

bakakaka.se

Julgodis

Hemgjort julgodis

Bästa julgodiset är hemgjort, snyggt som gåbortspresent eller på ett överdådigt gottebord till jul. Och enkelt att göra - som nougatgodis med hasselnötter!

julgodisrecept.se


Morotskakor

Kakor som håller i längden

Saftiga morotskakor med glasyr finns i många smaker. Baka morotskaksmuffins med apelsinsmak!

På de flesta svenska caféer med självaktning kan man beställa morotskaka. Det är inte utan anledning! Rivna morötter gör kakan härligt saftig. Även rödbetor går bra att använda och resultatet blir en färgstark rödbetskaka som är extra god med citronglasyr.

Glöm bara inte bort den klassiska, kryddiga morotskakan - det är ett bakverk som håller i längden.

 morotskaka.com


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...