Bars med frön, russin och kokos

Små energiknippen, lätta att ta med när du bäst behöver dem.

Du behöver

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1/2 dl honung
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl russin
  • 1 dl solrosfrön
  • ev. 50 g mörk choklad

Gör så här:

12 st.

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och vispa ner ägg och honung. Blanda ner de övriga ingredienserna tills de bildar en smet. Forma till tolv stycken tumstjocka stavar och grädda på plåt klädd med bakplåtspapper i cirka 15 minuter tills de fått fin färg.

Doppa gärna dina bars i smält mörk choklad när de svalnat. Slå in dem i smörpapper och ta med på picknicken eller i handväskan, så har du alltid en dos energi tillgänglig när du bäst behöver den.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av osignerat
19 februari 2012

Om man gör 12 st. Vad blir det för kcal mängd per bit då?

Kommentar av SMLJ
17 mars 2011

Jättegott! Trodde de skulle bli lite torra och tråkiga, men inte då. Har inte doppat de i choklad, men det verkar ännu godare :)

Kommentar av Zzz
6 mars 2011

verkar gott

Kommentar av Therese, Avesta
6 mars 2011

hur länge håller dom sig fräscha och ska man ha dom i kylen i små "fryspåsar" eller hur ska man förvara dom på bästa sätt ?

tack för en bra sida :))

Redaktionens kommentar

Själv förvarar jag dem i en tättslutande burk i rumstemperatur, men de har aldrig fått vara ifred så länge att jag vet hur länge de håller sig fina.


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Glutenfri paj

Baka bäst glutenfritt

Att baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför!

glutenfriarecept.se

Frukostbullar

Fruktbullar

Härligt nygräddade bullar med frukt och frön smakar fantastiskt till fikat. Baka en plåt goda fruktbullar

redan i dag!

frukostbullar.se


Scones

Baka scones på höstkanten

Dags att dra täcket över huvudet och sova fram till april? Nej! Stig upp och baka grova scones istället!

Snabbare väg till fullkomlig bakglädje finns knappast. Scones är verkligen en vinnare i köket! Vi bjuder på tre rykande färska recept att variera de klassiska sconesen med. Redaktionens absoluta favorit är sconesen med äpple och kanel - de klarade sig knappt förbi fotograferingen... Fast våra grova scones på rågsikt och frön är en stadig vardagshjälte som kanske är allra godast tillsammans med lite honung och smör.

Är du glutenintolerant eller vill prova att baka med skrädmjöl vill vi slå ett slag för glutenfria scones. Vi bakar dem på havre och gör dem saftiga med finrivna morötter.
Mycket bakglädje önskar redaktionen!

 scones.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...