Pestosnurror

Den matiga, snabblagade och utflyktsvänliga pizzabullen förtjänar en upprättelse. Här är pestosnurran!

Du behöver

Deg

  • 2 1/2 dl vatten, fingervarmt
  • 25 g (1/2 paket) jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 3 dl rågsikt
  • 3 dl vetemjöl

Fyllning

  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1/2 dl pesto (gärna hemgjord)
  • 1 paket, 200 g, mozzarella
  • (150 g skinka)

Pensling

  • 1 ägg
  • 1 msk mjölk
  • oregano

Gör så här:

Cirka 20 stycken.

Lös jästen i vattnet och blanda därefter i salt, olja och det mesta av mjölet. Spara lite till utbakning. Rör till en smidig deg och knåda i 5-10 minuter. Låt jäsa i 30 minuter. Ta upp degen, knåda samman den och kavla ut till en rektangel som mäter cirka 30x40 centimeter. Se till att degen inte kladdar i bakbordet innan du börjar med fyllningen! Bred på tomatpurén jämnt, klicka ut peston och avsluta med att riva mozzarellan och fördela över (strimla eventuell skinka och fördela den överst). Rulla försiktigt ihop från långsidan. Pensla gärna kanten med lite uppvispat ägg och skär sedan 1 1/2 centimeter breda bitar med en vass kniv. Lägg ut snurrorna på plåt klädd med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa upp ägget tillsammans med mjölken och pensla snurrorna. Strö över oregano och grädda sedan i 15- 20 minuter, tills snurrorna har fått fin färg. Låt svalna på galler.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Rabarberpaj

Fika med årets första rabarberpaj!

Våren är här och vi firar med en riktigt klassisk rabarberpaj!

Värmen är här och grönskan exploderar. I södra Sverige finns späd rabarber, lagom till årets första rabarberpaj!
Rabarber blev populär i trädgårdarna först när socker blev billigt nog för att allmänheten skulle ha råd att köpa. För rabarber kräver socker, och gärna vaniljsås eller grädde för att balansera den syrliga smaken.
Gör en klassisk rabarberpaj med smultäcke. Eller prova någon av alla varianter där rabarbern får extra smak – rabarberpaj med mandelmassa, rabarberpaj med kolasmak, kardemumma eller kanske en rabarberpaj med knaprigt havretäcke?
Oavsett vilken som är din favorit smakar den allra bäst ljummen, serverad i vårsolen!

 smulpaj.se

Grilltips

Marinera mera!

Är grillen varm? En enkel marinad skiljer godkänt från grillfest!

helgmenyn.se

Långpannekaka

Morot, apelsin + choklad

Snabb–bakat som räcker åt alla? Apelsindoftande morotskaka i långpannan!

morotskaka.com


Krutonger

Tillbehören som lyfter maten

Rätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan!

Detaljerna gör jobbet, som så ofta när det gäller mat. Krutonger, rostade brödtärningar är ett lätt sätt sätta både smak och stil på en enkel måltid. Perfekta till sallader eller soppor! Och goda som tilltugg till ostar och kallskuret på buffén.
Prova krutonger med ost till en krämig svampsoppa, krutonger med örter och citron till krämig kycklingsoppa eller kryddiga krutonger med salami till en matig och rustik sallad med tomater. Krutonger med soltorkade tomater passar perfekt till grönsallad och tillsammans med ostar. Gärna i sällskap med en skål salamichips!

 buffemat.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Vegoparty

Vegetarisk som mättar. En riktigt matig vegosallad med massor av smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...