Pestosnurror

Den matiga, snabblagade och utflyktsvänliga pizzabullen förtjänar en upprättelse. Här är pestosnurran!

Du behöver

Deg

  • 2 1/2 dl vatten, fingervarmt
  • 25 g (1/2 paket) jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 3 dl rågsikt
  • 3 dl vetemjöl

Fyllning

  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1/2 dl pesto (gärna hemgjord)
  • 1 paket, 200 g, mozzarella
  • (150 g skinka)

Pensling

  • 1 ägg
  • 1 msk mjölk
  • oregano

Gör så här:

Cirka 20 stycken.

Lös jästen i vattnet och blanda därefter i salt, olja och det mesta av mjölet. Spara lite till utbakning. Rör till en smidig deg och knåda i 5-10 minuter. Låt jäsa i 30 minuter. Ta upp degen, knåda samman den och kavla ut till en rektangel som mäter cirka 30x40 centimeter. Se till att degen inte kladdar i bakbordet innan du börjar med fyllningen! Bred på tomatpurén jämnt, klicka ut peston och avsluta med att riva mozzarellan och fördela över (strimla eventuell skinka och fördela den överst). Rulla försiktigt ihop från långsidan. Pensla gärna kanten med lite uppvispat ägg och skär sedan 1 1/2 centimeter breda bitar med en vass kniv. Lägg ut snurrorna på plåt klädd med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa upp ägget tillsammans med mjölken och pensla snurrorna. Strö över oregano och grädda sedan i 15- 20 minuter, tills snurrorna har fått fin färg. Låt svalna på galler.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Bakabullar

Heja kanelbullen!

Fira en brungräddad fikafavorit! Den 4 oktober är det kanelbullens dag!

bakabullar.se

Soppa

Ostsoppa

En tallrik soppa kanske? En krämig ost- och svampsoppa värmer gott!

sopprecept.se


Brownies

Blondies - brownies med vit choklad

Brownies är chokladälskarens favoritkaka. Variera med blondies på vit choklad!

Chokladrutor sprängfyllda med choklad och gärna nötter är svårt att motstå. Värstingbrownies med kexbotten är svårslagna och imponerar på de mest svårflirtade. Men också lättbakade kolabrownies är läckert och snyggt på kakfatet. Liksom brownies med muscovadosocker. Eller så provar du lyxiga romrussinbrownies med mandel. Gillar du vit choklad finns blondies, den ljusa varianten av brownies. Här ett recept på blondies med mandel och tranbär! Massor av vit choklad och massor av god smak utlovas…

 browniesrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Cannelloni

Färsk pasta, fylld med gräddig lax och ost! En gjuten helgrätt som passar hela veckan…
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...